Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Λαϊκή Κατακραυγή για τα "Αγόρια στο ντους"

Πριν από μερικές ημέρες έγινε ντόρος επειδή σε δημοτικό σχολείο των Αθηνών, μία δασκάλα, απόφοιτος θεατρολογίας, επέλεξε να δείξει στους 10χρονους μαθητές της μια ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. 

Ένα αγοράκι, γύρισε στο σπίτι του σε κατάσταση σοκ, έκανε εμετούς και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν ταραγμένη. Στις ερωτήσεις των γονιών του απάντησε: «Η δασκάλα, την 4η ώρα του μαθήματος, μας έβαλε μια ταινία με τίτλο: «Τα αγόρια στο ντους». Το περιεχόμενο της ταινίας είχε αγόρια στην εφηβεία σε ερωτικές περιπτύξεις ενώ έκαναν ντους και υπήρχε κι ένας εκπαιδευτής στην ταινία που τους έλεγε να γίνουν άντρες και να σκληραγωγηθούν», δήλωσε ο ο δικηγόρος της οικογένειας Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και πρόσθεσε:

«Όπως καταλαβαίνετε, η ταινία αυτή σόκαρε τον 10χρονο μαθητή αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές και εξόργισε τους γονείς.

Για αυτό η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα. Την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήσαμε το εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας και να μας γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή, καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του Υπουργείου».

Η γνωστοποίηση αυτής της είδησης έφερε πολλές αντιδράσεις και πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την δίκαιη οργή τους για το συμβάν. Στο twitter δημιουργήθηκε αυθόρμητα το hastag #απολυστε_τη_δασκάλα, όπου ανήσυχοι πολίτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και πως αυτό χρησιμοποιείται χωρίς την γνώση και την σύμφωνη γνώμη των γονέων για να εισάγει τα παιδιά στον δικαιωματισμό και την ομοφυλοφιλία. 

Οι αντιδράσεις αυτές κατάφεραν να φτάσουν ως τα Μ.Μ.Ε και την ίδια την δασκάλα, η οποία δήλωσε "καταρρακωμένη και φοβισμένη από το κυνηγητό που δέχεται στα social media". 

Πολλοί θέλησαν να ξεπλύνουν την ταινία μικρού μήκους δηλώνοντας πως είναι πολυβραβευμένη. Ξεχνούν όμως πως βραβείο μπορεί να θεσπιστεί για το οτιδήποτε και από τον οποιονδήποτε πλέον. Ζούμε άλλωστε στον αιώνα της απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της τέχνης, της κουλτούρας και του πολιτισμού για χάρη του φθηνού (όχι απαραίτητα με οικονομικά κριτήρια), του γρήγορου και των μαρξιστικών πολιτικών μηνυμάτων... Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ακόμα κι οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου μπαίνουν υποψήφιες και λαμβάνουν βραβεία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να τις δείξουμε σε σχολεία...

Η χώρα μας έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ανατολής και της δύσης, όπου γεννούνται και συγκρούονται πολιτισμοί. Δεν βρεθήκαμε εδώ επειδή σκύψαμε το κεφάλι σε ξενόφερτες ψευτό-αυθεντίες ή υποχωρώντας σε θέματα που θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν την υγεία των παιδιών μας. Η μαρξιστοποίηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων παράγει δασκάλους και καθηγητές εμποτισμένους με δηλητηριώδη μηνύματα για τους νέους μας. Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει μία δωρεάν και αντικειμενική εκπαίδευση στα παιδιά. Η πλύση εγκεφάλου πάνω σε ιστορικά, πολιτικά, θρησκευτικά ακόμα και σεξουαλικά θέματα δεν θα γίνει ποτέ αποδεχτή από τον λαό μας, ο οποίος δείχνει να διατηρεί ακόμα κάποια αντανακλαστικά.