Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Αμετανόητη η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τα ... "συσσίτια του μίσους"

Ήταν 2013 όταν η "εγκληματική" Χρυσή Αυγή, αποφάσιζε να διαθέσει μέρος των χρημάτων που λάμβανε από τις κομματικές χορηγίες της, για να βοηθήσει τον πληττόμενο από τα μνημόνια, ελληνικό λαό. Πολλοί βιάστηκαν να την κατηγορήσουν για λαϊκισμό, άλλοι είπαν ότι την ενδιέφερε μόνο η προπαγάνδα ενώ όλα τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για "συσσίτια του μίσους". Πώς γίνεται το χέρι που δίνεται για να βοηθήσει έναν συνέλληνα σε απόγνωση, να αποκαλείται "μισαλλόδοξο", δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Έγιναν πολλά έκτοτε. Αγώνες εντός και εκτός βουλής. Αγώνες εθνικοί αλλά και λαϊκοί. Εθελοντικές αιμοδοσίες, οικονομική στήριξη ιδρυμάτων και απλών συνελλήνων που έρχονταν στα γραφεία μας είναι μόνο κάποια από αυτά. Έγιναν επίσης άπειρες επιθέσεις λασπολογίας από τον τύπο που οδήγησαν σε βομβιστικές επιθέσεις, βανδαλισμούς ιδιωτικών περιουσιών ακόμα και σε πολιτικές διώξεις

Λένε ότι καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη. Ήδη ήμασταν συνηθισμένοι το 2013 να βλέπουμε το άσπρο να βαπτίζεται μαύρο και δεν μας προκαλεί καμμία εντύπωση που το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και σήμερα. Επειδή σαφώς και ναι, ακόμα και σήμερα η εθελοντική δράση του λαϊκού συνδέσμου της Χρυσής Αυγής παραμένει ενεργή. Ίσως όχι με την αίγλη του παρελθόντος αλλά με κάθε δυνατό τρόπο, βρεθήκαμε πλάι σε κάθε ανάγκη του ελληνικού λαού όλο αυτό το διάστημα. Με σεβασμό,  με διακριτικότητα, με διάθεση προσφοράς.

Αυτή τη φορά -όπως και όλες των τελευταίων ετών, χωρίς κρατική επιχορήγηση, χωρίς έξωθεν βοήθεια, μονάχα με το αγνό και άπλετο ενδιαφέρον των μελών και των φίλων του κινήματός μας, κάναμε το καθήκον μας απέναντι στους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας στην Θεσσαλία συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ας μην χαίρονται λοιπόν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Όσο υπάρχουν Χρυσαυγίτες τα "συσσίτια του μίσους" δεν θα σταματήσουν ποτέ.